PÁLINKÁS NORBERT

RENDEZŐ
 
Több mint 20 éve kezdett mozgóképes tartalmakkal foglalkozni, televíziós műsorok szerkesztőjeként és rendezőjeként. A 2004-ben induló TVPaprika legelső műsorait kitaláló és létrehozó csapat tagja rendezőkét és kreatív alkotóként. Majd 8 éven át dolgozik a cégcsoportnál, kreatív igazgatóként, az amerikai tulajdonosváltás után pedig kreatív producerként. Három éven át a cégcsoport regionális tartalomfejlesztését és gyártását is vezeti, 4 csatornára, négy országban, három nyelven készülő műsorok gyártását felügyeli.

2012-től szabadúszó rendező, szerkesztő, producer. Főleg turisztikai és gasztronómiai műsorokat rendez és szerkeszt televízió csatornák számára. 

2014 környékén egyre inkább a dokumentumfilmezés felé fordul. Első komplexebb projektje a SpektrumTV számára készült: a 4 részes, Kicsi Ország, Kicsi Kína című dokumentumfilm sorozat a Budapesten élő kínai közösség életét mutatta be. 

2017-ben és 2019-ben a Tabukról Tabuk Nélkül című, kétszer 6 epizódos dokumentumfilm-széria rendezője és kreatív vezetője. A SpektrumTv megrendelésére forgatott sorozat kritikai sikerek és a pozitív nézői visszajelzés mellett több nemzetközi fesztiváldíjat is elnyert, az Amazon Prime pedig első magyar tartalomként vásárolta meg nemzetközi kínálatába.

Palinkas_Norbert_portre